×
Tilsætning af grønt farvestof i Humlum     
Søg
Struer energi
Ring til os på telefon 96 84 22 30
Telefon 96 84 22 30 (døgnvagt)

​​​​​​​Flytermografering af fjernvarmenettet med drone

Flytermografering af fjernvarmenettet med drone

Struer Energi Fjernvarme A/S har planlagt i perioden den 25. december 2021 til den 10. februar 2022 at få overfløjet fjernvarmenettet med drone udstyret med en termisk sensor. Den sidste periode med flytermograferingen vil foregå i Hjerm. Den termiske sensor måler varmeudstråling og kan dermed identificere unormalt høje jordtemperaturer, som kan indikere et stort varmetab i fjernvarmenettet.  

For at få de bedste resultater og de rigtige temperaturer sendes dronen i luften når det er koldt.
Der må ikke være regn eller våd asfalt, for så kan de ikke måle de rette temperaturer. Der må også kun være middelvind under 8 meter i sekundet, ellers kan de ikke flyve stabilt.

Det kan derfor være svært at fortælle hvornår der flyves, men det vil typisk foregå i aften- og nattetimerne. Dronen flyver i 80-120 meters højde, og man vil muligvis kunne høre en svag brummen fra den.

Dronen tager ikke almindelige billeder. Den måler kun elektromagnetisk stråling i bølgelængderne 7,5 – 14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Temperaturen tildeles en farve og deraf opstår termografibilleder.

Dronen styres af Drone Systems for Struer Energi Fjernvarme A/S.

Læs mere om Drone Systems her: dronesystems.dk