×
Ring til os på telefon 96 84 22 30
Ring til os på telefon 96 84 22 30

Fokus på grøn omstilling

Som en del af Struer Energis strategi i 2020 har vi valgt at give borgere og besøgende mulighed for opladning af elbiler i centrum. 

Billede_formand_elbil

Vi ønsker at understøtte den lokale udvikling med henblik på at tiltrække flere mennesker og dermed styrke bosætning og turisme i området. Vi har derfor valgt at opstille en ny ladestander på havnen og ved det nye torv i midtbyen, der giver mulighed for opladning af sin elbil, mens man handler eller nyder byens havneområde og faciliteter.

 

Om beslutningen udtaler Struer Energis direktør, Claus Bøgeskov Mogensen ”En grøn fremtid kræver store investeringer i et målrettet arbejde med udbygningen af en offentlig ladeinfrastruktur – og her vil vi være med.”

 

På havneområdet har vi etableret en ladestander med stik til to elbiler. En opladning her tager mellem 2-4 timer, hvilket giver god mulighed for at besøge vores dejlige havnemiljø og gå en tur op i gågaden.Ved det nye torv i midtbyen vil der i juni blive etableret en ladestander med ét stik med en større effekt installeret. Placeringen af denne ladestander vil imødekomme byens handlende og deres behov for at få opladet bilen, mens de varetager de daglige indkøb. Her vil opladningen tage mellem 1 og 2 timer. Der er etableret mulighed for udvidelse, hvis behovet senere viser sig.

Vi tager højde for udviklingen i efterspørgsel og teknologi. Denne grønne investering er en gave til byen – ikke kun for byens borgere,men også for besøgende og de erhvervsfolk,der kommer for at besøge netop vores by.”
(Bestyrelsesformand, Mads Jakobsen)

 

Struer Energi har netop selv valgt at investere i en elbil – både for at bidrage til den grønne omstilling, men også med henblik på at være frontløbere og være med til at udvikle grønne løsninger.

Direktør, Claus Bøgeskov Mogensen, forklarer om valget af leverandør: ”Vi har valgt at investere i Clever ladestandere. Det er efter vores mening den virksomhed, der er størst i dag på elladestandere i Danmark. Helt praktisk kan de, der tegner et abonnement, ’logge sig på’ og herefter lade. Alle andre vil have muligheden for at lade op via en sms-løsning.

Det forudses, at der vil være en stor investeringsomkostning i udviklingen af vores elnet, hvis der i fremtiden skal etableres ladestik ved hvert eller hvert andet hjem. Derfor vælger vi på nuværende tidspunkt at tilgodese ejere af elbil ved etablering af ladestandere i det offentlige rum.

Struer Energi vil i fremtiden have fokus på udvikling og investering i elnettet for at kunne servicere vores kunder og for at understøtte den grønne omstilling med øgning af antal elbiler i vores område.