×
Søg
Struer energi
Ring til os på telefon 96 84 22 30
Telefon 96 84 22 30 (døgnvagt)

Spareråd el

Selve el-prisen udgør kun ca. 20 % af din samlede el-regning. Resten er afgifter, tariffer og moms.

Det har således en mindre betydning på størrelsen af din el-regning, hvor du får din el fra. Dit forbrug er det altafgørende: Jo færre kWh du bruger, desto mindre bliver din regning.
Derfor er det en god ide at tænke over, hvordan du bruger din strøm.

Her er nogle gode spareråd – også til varme og vand:

Vaskemaskinen

Vaskemaskiner har energimærkning, så gå efter en A+++, hvis du skal skifte den gamle vaskemaskine ud. Når du vasker, så undlad at bruge kogeprogrammet. Alt dit tøj bliver rigeligt rent ved 40 eller 60 grader. Fyld maskinen op eller brug et spareprogram, hvis du har en lille vask. Hvis tøjet er vasket tidligere, kan du godt blande alle mørke farver i en vask og alle lyse farver i en anden vask. Mere opdeling behøves ikke. Så fyld maskinen op.

Cirkulationspumpen

Sluk for cirkulationspumpen når anlægget er lukket om sommeren. Det er penge lige ud af vinduet, hvis den kører uden at anlægget kører.

Temperaturen

Hold temperaturen i dit hjem på omkring 21 grader, og er der rum, du ikke bruger, så sænk temperaturen der til omkring 15 grader. Sørg for at holde døren lukket mellem rum, der ikke har samme temperatur for ellers trækker de køligere rum varme fra de varme rum. For hver grad du sænker rumtemperaturen sparer du 6% på din varmeregning.

Luft ud

Når du lufter ud, så gør det hurtigt og effektivt. Åben alt hvad der kan åbnes og sluk imens for samtlige radiatorer. Så står radiatorerne nemlig ikke og skruer op for temperaturen imens du skifter luften ud i dit hjem. 

Standby

Sluk helt for de elektriske apparater, der har en standbyfunktion, når du ikke bruger dem. De står og bruger strøm og belaster dit samlede energiforbrug. Det gælder også for din stationære computer. På grund af standbyfunktionen bruger den langt mere strøm end en bærbar computer. Tænk over det, næste gang du skal have ny computer.

Badet

Tag korte bade, skift bruseren ud til en sparebruser og sænk temperaturen på din varmtvandsbeholder. 55 grader er nok til at holde bakterierne væk og rigeligt til at vaske op i. Hop så op af badekarret og brug bruseren i stedet. Du kan bade 3 gange for hver gang du fylder et badekar.

Pærer

Skift alle pærer ud med energisparepærer eller LED lys. Her er der mange penge at hente.